fredag 4 november 2011

Där drömmar blir till

Vem har aldrig drömt om att deras drömmar plötsligt skulle förvandlas till levande världar? Olivia Bergren, huvudpersonen i Där drömmar blir till får just den drömmen uppfylld. Det finns en plats hon endast kan besöka när hon sover och när hon vaknar upp tror hon att det bara är vanliga drömmar. Men när hon ärver ett guldhjärta av sin gammelmormor Marie börjar hennes liv förändras. Hennes nya vän Johnny i klassen visar sig ha samma förmåga som Olivia att vandra genom drömmar.  När han plötsligt försvinner bestämmer sig Olivia för att bege sig till den andra världen, Enderra, för att rädda honom. Men det visar sig bli svårare än hon anat då guldhjärtat är ett mäktigt magiskt föremål och hon själv dess väktare. Det är hennes livsuppgift att skydda hjärtat och i Enderra finns fiender som skulle kunna döda för att få ta del av guldhjärtats kraft. Det blir en maktkamp utan dess like.

Emma Andersson, bokens författare, verkar också ha fått denna dröm uppfylld. Hon är en av få som lyckats få sin bok utgiven vid ung ålder och det är helt klart en fantastisk debut. Jag häpnar inte bara över den spännande berättelsen utan dessutom över det detaljerande, beskrivande språket. Boken utspelar sig i både vår värld och en magisk sagovärld vilket får mig att tänka på favoritböcker som Bläckhjärta och Ögat över månskäran. Det finns likheter, men bara positiva sådana. Det som var mindre bra med boken var att jag inte alltid hängde med i Olivias tankegångar. Hon kunde ibland kännas väl närblind, men hur ofta tänker man inte så om karaktärer? Emma Andersson är ett bevis på att ålder inte är ett hinder för att lyckas. Bli inspirerade! Detta är en bok många av er kommer att älska.

Fortsättningen Mardrömmar kommer troligtvis ut i slutet av 2012!

6 kommentarer:

 1. Hur gammal är Emma Andersson? Är detta hennes första bok?
  Tack för en bra blogg! :)

  SvaraRadera
 2. En fråga till dig Elin, du läser så himla mycket böcker tycker jag att det verkar som. Det skulle jag också vilja göra..
  Men i alla fall, vart får du alla böcker ifrån, köper du eller lånar du dem? om du köper, vart i såna fall?
  Mvh en bokgalen tjej

  SvaraRadera
 3. Tack för du har varit inne och svarat och nu ligger det en ny dagens fråga uppe:)

  SvaraRadera
 4. Jag gillar verkligen böcker, och jag undrar om någon av er är medlem på barnens bokklubb?
  Eller har ni hört bra eller dåligt om den?
  Jag visste inte vilket inlägg jag skulle skriva frågan i, men jag skrev den i det nyaste. Hoppas att det inte blev fel :)

  SvaraRadera
 5. Anonym1: Tror att hon är runt 20 men hon var 14 när hon började med berättelsen. Hon skriver dessutom en blogg som också heter "Där drömmar blir till"

  En bokgalen tjej: Kanske läser jag väldigt mycket, men det känns inte alltid så ;) Jag köper tyvärr väldigt sällan böcker. Som bloggare får man väldigt mycket böcker från förlagen.

  Anonym2: Det går jättebra att ställa frågor här! Speciellt i det nyaste inläggen, då missar vi dem inte. Jag (Elin) är faktiskt medlem på Barnens Bokklubb. Personligen tycker jag att det är roligt att vara medlem i en bokklubb. Det finns mycket intressant att läsa, man får bra boktips och erbjudanden. Tror att Barnens Bokklubb är den bästa, de skriver väldigt mycket om ungdomsböcker vilket är roligt.

  SvaraRadera
 6. Har fortfarand einte läst den, men är SÅ nyfiken. Vilken fin blogg!!

  SvaraRadera