onsdag 23 november 2011

Måste-läsa-lista

Just nu har jag massvis av böcker jag vill läsa. Tyvärr så tar skolan den mesta av tiden, men jag har redan nu börjat ladda upp inför jullovet. Då kommer jag äntligen kunna läsa fler än 10 sidor på kvällen utan att somna helt utmattad. Jag ser verkligen fram emot att läsa Augustprisvinnaren Jessica Scheifauers "Pojkarna" och "Saving Francesca" av samma författare som till fantastiska Jellicoe Road. "Animal Farm är också en bok jag bara måste läsa, 1984 var grymt bra, intressant och tankeväckande.- Pojkarna av Jessica Schiefauer
- Saving Francesca av Melina Marchetta
- Var är Alaska? av John Green
- Tretton skäl varför av Jay Asher
- Animal Farm av George Orwell -
- En bit av mig fattas av David Levithan

Har ni läst någon av böckerna? Vad tycker ni om dem?

11 kommentarer:

 1. Var är Alaska är en utav mina favoritböcker. Jag älskar den! :-) 13 Skäl varför är också superbra. Jag älskar dom båda två!

  SvaraRadera
 2. Var är Alaska är en riktigt bra bok, kanske inte bäst- men bra och definitivt underhållande! :)

  Däremot så är "En bit av mig fattas" en riktigt tråkig bok. Första kapitlerna är bra, men resten är kasst och man orkar inte läsa vidare i princip.

  Just so you know,
  Lara

  SvaraRadera
 3. Ska själv börja med "Var är Alaska?" närjag läst ut första delen i "Gone" serien :) Men jag vet att "13 skäl varför" är super!

  SvaraRadera
 4. "En bit av mig fattas" och "Tretton skäl varför" finns på min lista också. "Alaska" vill jag läsa om för den gjorde inga djupa avtryck på mig när jag läste den för några år sen och jag tror att jag hade fel då. "Saving Francesca" är inte alls som "Jellicoe" men samtidigt underbar.

  SvaraRadera
 5. Jag har läst Levithan, Orwell & Green.
  Tycker definitivt att Animal Farm är väldigt läsvärd. Hur bra som helst. Jag bara väntar på att jag ska glömma lite av handlingen så att jag får läsa om den snart igen.

  Alska är bra läsning. Green skriver roligt som vanligt, men jag tyckte, om man nu ska jämnföra att hans bok "Paper towns" var så mycket bättre. Älskar hans sätt att skriva på.

  "En bit av mig fattas" må inte vara en av Levithans bästa (jag har läst 8 av hans böcker) men den är välidgt fin. Tar upp 9/11 på ett sätt jag inte har läst om tidigare, genom tre ungdomars ögon. Hur dagarna efter utspelar sig för dessa människor och hur pappren flyger runt i stan efter det. Mycket fin. Väldigt Levithan.

  SvaraRadera
 6. "Pojkarna" har jag precis lånat på mig (fördelen med att vara bibliotekarie - hugg boken innan någon annan hinner!), och "Tretton skäl varför" kan vara en av de bästa ungdomsböckerna jag läste i våras. Spännande att se vad du tycker! Själv tänkte jag ta "Jellicoe Road" under julen, jag ligger lite efter på Marchetta-fronten :)

  SvaraRadera
 7. Jag har läst Tretton skäl varför och det är en av mina favoritböcker! Grymt bra:D

  SvaraRadera
 8. Carolina: Vad kul att du gillar dem! Det ska bli jättespännande att se filmen "Thirteen reasons why".

  Lara: Jag har faktiskt börjat läsa "En bit av mig fattas" nu och än så länge har jag bara kommit ett par kapitel. De kapitlen är riktigt bra men jag får se om jag tycker resten av boken är kass;)

  Ellen: Jag började läsa Gone-serien men kom inte riktigt in i den. Kanske bör jag ge serien ett till försök..

  Maria: Det kan verkligen vara så att när man läser om en bok som man läst flera år tidigare ser man den med helt nya ögon. Så var det för mig med "Bryta om" som jag läste när jag gick i 6:an och inte alls fastnade för. Två år senare var det en av mina favoritböcker.

  Tilkeri: Jag måste verkligen läsa fler av Levithans böcker. Jag visste inte att han skrivit så många romaner tidigare! Vad kul att du gillar Animal Farm, jag har höga förväntningar på den efter allt bra jag har hört:)

  Tina: Härligt att kunna låna hem böckerna innan reservationskön blir lång! Du kommer nog gilla Jellicoe Road, lyllo dig som har den läsningen framför dig.

  Anna: Åh vad kul! Den är definitivt på min önskelista i jul.

  SvaraRadera
 9. Har läst Var är Alaska tyckte att den var helt underbar och läste ut den på 1½ dag på semester förra sommaren.

  SvaraRadera
 10. Tretton skäl varför! Läste ut den på 2 h, så bra!
  Åh vill också läsa "en bit av mig fattas" :)

  SvaraRadera
 11. Var är Alaska är en fantastisk bok! Du har absolut något att se fram emot!

  SvaraRadera