torsdag 7 oktober 2010

Blod eller Choklad?

Blod och choklad skiljer sig från de andra dark-romance serierna. Här är det varulvtjejen som blir kär i människokillen. En annan detalj som är värd att nämna är att boken skrevs för över tio årsedan. (Tio år före Twilight!) Men sticker den ut tillräckligt för att inte bli en i mängden?

Vivian är sexton år, snygg och varulv. Men som varulv är hon isolerad från människornas värld och bunden till sin flock. När hon en dag kommer i kontakt med människokillen Aiden blir hon förälskad. Men focken gillar inte hennes förhållande med "kött-killen". Vivian drömmer om att kunna berätta för Aiden om hennes sanna jag. Och den dagen hon gör det blir inget som hon tänkt sig...

Vad som mer får Blod och Choklad att skilja sig från klungan är Aiden. Aiden har rollen: killen som tjejen blir kär i. I de andra böckerna är denna kille snygg som en gud och helt perfekt (Edward, Patch, Dimitri etc.) Men Aiden, tja, han är en hippie som klär sig i blommiga skjortor och är besatt av mytologi. Ingen Edward precis. Men han blir perfekt eftersom Vivian ser honom som perfekt. Stort Gilla på den detaljen. I övrigt gillade jag boken och speciellt gillade jag historiens vändning i slutet.
Boken är fristående, lite trist eftersom det hade varit roligt med en serie. Blod och Choklad har också gjorts till film och den tänkte jag nu sätta mig ner för att se.

Nästa bok i vampyr kategorin jag tar sikte på är: Jagad av Kristin och P.C. Cast.

2 kommentarer:

  1. Jag läste blod och choklad för inte allt så länge sedan och jag tyckte att den var okej, miljöbeskrivningarna var gudomliga men jag hade gärna läste djupare relationshistorier mellan huvudpersonen och kärleksintressena.

    SvaraRadera
  2. ... själv räknar jag Blood & Chocolate till en av de sämsta böckerna jag läst, men det är jag :P

    SvaraRadera