onsdag 27 maj 2009

SOMMARSOMMARSOMMAR!!!


För mig är det nu 14 dagar kvar till sommar lovet. Det är otroligt att det är så nära! :)
I alla fall, vad är en sommar utan böcker?
Ja, jag säger det! Böcker är en stor del av sommaren. Det är då man har tiden att lägga sin ner och ta det lugnt med en bok. Det är en tid som man är värd att unna sig själv tycker jag efter allt slit och skit som hänt under vintern, hösten och våren.

Så jag börjar planera i god tid vilka böcker jag ska läsa under sommaren.
Många böcker har jag redan läst ett dussintals gånger men som jag läser om.
Varje bok påverkar ens sommar. Helst ska man läsa böcker som gör en glad, de ska vara lättsamma och man ska få en berusande känsla av sommar, fnitter och iver när man läser dem.
Här är mina tips på några av de bästa sommarböckerna:

Systrar i Jeans serien av Ann Brashares. En av mina absoluta favoriter. Jag kan inte förstå vad mina kompisar har emot systrar i jeans för jag fullkomligt avgudar serien. Ett måste för er som inte läst dem!

Hur kär får man bli? av Katarina von Bredow Vad är en sommar utan förbjuden kärlek?? Jag säger bara det! HUR KÄR FÅR MAN BLI!?? älskar boken, kommer läsa den minst tre gånger själv under sommarens gång, bara för att bli lycklig.

Prinsessas dagbok serien av Meg Cabot Skratt, flams och skratt..! så härligt mycket sommar. En förvirrad prinsessas tankar, det finns inger roligare.


Twilight serien av Stephenie Meyer Ja, jag säger då det.! Twilight kan man läsa året om och den passar lika bra på sommaren som på vintern. Edward och Bella är som Vinter och Sommar men de är såååå gjorda för varandra!

Audrey av Robin Benway  En grymt rolig bok, läs!

Liv och Lovisa av Emma Granholm Jag var lite tveksam på om jag skulle ta med den här boken på listan. För mig är den inte så uppmuntrande utan mer... irriterande och tankeställande. Men en bok om tre vänner, i slutet av terminen, de ska ha den bästa sommaren tillsammans, men inget blir som det skulle.
Den funkar faktiskt :)

Hata Romeo av Rashael Wing En romeo och julia saga gör sommaren romantisk när den e som gråast! Tänk bara att få ligga i hängmattan eller ute på klipporna och läsa Hata romeo.. <3>

Du och jag om kärlek Den här boken har ni inte hört talas om va? Kanske för att det är en dikt bok, om kärlek. Men att variera sommaren med poesi är så rätt. Det räcker med att läsa en liten dikt om dagen eller i veckan, eller kanske bara då och då...

Simon & Sophie av Emma Granholm En sån himla perfekt sommar bok alltså! Den är inte för tjock, lättsam, enkel, kärlek.... som jag sa. Perfekt. Speciellt för de som inte brukar läsa så mycket eller inte har intresset. För de så är den grym eftersom historien är händelserik, lättläst men ändå full med känslor och kärlek. Popularitet och status.
Alla tjejer läs den, det kan inte bli fel ;)

En plats de kallar lyckan av Mårten Sandén En tjej och en kille. De möts i ett lusthus. De blir kära. Det är sommar.
ååååhimla perfekt :P

Innan jag dör av Jenny Downham Detta är en sorglig bok. Ni har nog hört talas om den. Om Tess som har cancer och är döende. Hon skriver en lista på saker hon ska hinna med att göra innan hon dör.
Jag skrev ju förut att man inte ska läsa för mycket sorgligt och fantasy på sommaren. Innan jag dör är en sorglig bok. Men mitt i det sorgliga finns lyckan och sekunder av skratt i den tragiska situationen. Så mycket livsglädje är glädjande och samtidigt sorgligt, passar underbart på sommaren! Full med kärlek är boken FULL!

Tillsammans serien av Denis Rudberg Tillsammans är inte någon bok man sitter fastklisstrad vid men det är en grym sommarbok. En tjej och två killar lär känna varandra under sommarens stekande strålar i Stockholm Kärlek, spänning, vänskap och dessutom är den tunn ;)

Saknad Jennie tre år av Caroline B. Cooney Jennie inser att hon inte är den hon trott hon var, hon börjar nysta i fallet om sig själv.
Spänning, tonårspänning på sommaren. Dessutom är omslaget färggrant. Yeeh! :P

Gossipgirl av Cecily von Ziegesar Svek, skvaller, kärlek bland ungdomarna på upper east side, en serie på 11 böcker.! Räcker till hela sommarlovet ;)

Om du var jag av Jessica Schiefauer Två bästisar, oskiljaktiga. Men inget blir som man tänkt sig. Inget är som det är.

Min typ brorsa av Johanna Lidbäck Vad gör man om man blir kär i sin låtsasbrorsa, eller kär i sin låtsassyrra? De frågorna ställs Nina och Daniel för när de blir infösta i samma lägenhet och ska ingå i samma familj. Love love... jag säger bara det.

Idolen av Meg Cabot Jag måste erkänna att Idolen är en rätt töntig bok. En superstjärna kommer till skolan under dolt identitet, Jenny får uppdraget att beskydda honom. Men Meg Cabot har förmågan att alltid få en att skratta och le och det är just det man behöver på sommaren :D ett leende :D :D :D:D

Ängeln av Bali Rai Sopihe, Jits bästa vän är försvunnen, hon kommer inte tillbaka. När alla slutat leta bestämmer sig Jit för att försöka hitta henne själv. Ett långt, svårt och farligt sökande står framför honom. Kommer han hitta Sophie i livet??
Allt kan ju inte vara love och leenden. En spännande bok looovar :)


Vad är bättre än sommarböcker?? jag bara undrar. Jag ska även läsa om alla Harry Potter, Otori serien och Eragon serien som är några av mina favorit fantasys.
Hoppas ni har haft nytta av mina tips ;=) kramar ElinInga kommentarer:

Skicka en kommentar