onsdag 27 maj 2009


Gjorde ni sådana dära bokrecensioner i lågstadiet där ni fick svara på frågor som i en interljuv? Det gjorde i alla fall jag och jag älskade det, skrev minst tjugo stycka. Jag rotade upp dem och tänkte: Varför skriver man inte sådana bok utverderingar längre? Så himmla slappt att skriva och läsa! I alla fall, här kommer en :


Bokens Titel: Om du var jag
Författare: Jessica Schiefauer
Utgivnings år: 2009

Handlingen från bokens baksida:Agnes och Louise är som tvillingsjälar, trots att de är helt olika på utsidan. Louise är snygg och rolig och påhittig, nästan helt perfekt faktiskt. Agnes är inte alls sån tyvärr, hon är mest osynlig och trist i största allmänhet.
Fast det spelar ingen roll, deras vänskap är den starkaste i världen och när gymnasiet är slut skaffar de en lägenhet ihop, för nu ska livet börja på riktigt!
Men verkligheten blir inte som de har tänkt sig. Någon som heter hannes dyker upp i Agnes liv, Louise börjar plötsligt bete sig väldigt underligt och en dag ger hon sig av, lämnar Agnes med tusen obesvarade frågor. Agnes börjar nysta i det som varit hennes och Louises liv, och sakta upptäcker hon att ingenting är som hon har trott.
Vad tyckte du om boken? Jag gillade den, ellertyckte att den var okej i alla fall. Jag gillar böcker med lite mer actions och händelser än böcker med femtio sidor utan händelse och Om du var jag var en bok där det hände rätt lite saker. Men som jag sa, den var helt okej.
Vad tyckte du om författarens språk? Boken innehöll väldigt mycket beskrivningar, nästan så att det kunde bli lite jobbigt ibland men man fick en väldigt klar bild om omgivningar och personer i dess egenskaper och utseende.
Vad tycker du om omslaget? Ett omslag är väldigt avgörande. Om jag ser en bok med fult eller tråkigt omslag kan det hända att jag inte ens ger den en chans. Ifall det är bok jag har hört mycket om eller är nyfiken på att läsa så läser jag den men då har jag redan en bild i huvudet om boken är bra, tråkig eller hur rollfigurer ser ut eftersom de är med på framsidan. Vilket inte är så kul.
Tjejen som sitter på omslaget ser inte alls ut så som jag tycker att Agnes ser ut. Jag har en helt annan bild av henne.
Men att hon ser nedstämd ut, sitter på en säng i någon form utav linne/underkläder gör att man får en känsla av att det är en allvarlig eller gripande bok.
Slutbetyg: En helt okej bok, bra sommarbok att ta med sig till sommarlandet eller playan. 3 av fem får den utav mig ;)Okej det var faktiskt inte så roligt att skriva den här sortens recensioner, men man får la prova sig fram :P
love ELIN :D

3 kommentarer:

 1. Men de e ju louise som sitter ju, agnes ligger ju på sängen. Jag tyckte boken var jättefin.
  /Jonni

  SvaraRadera
 2. alltså inte bara omslaget, berättelsen med.
  :)
  /Jonni

  SvaraRadera
 3. Ojj. Jag måste varkligen vara dum i huvudet. Jag trodde att det var Agnes på framsidan!
  Men om det är Louise så blir det en helt annan sak! :)
  Tack för att du rättade mig Jonni ;)

  SvaraRadera