måndag 5 april 2010

Bryta av med övernaturligt

Den dagen ni går in i bokhandeln och får syn på Döden i dina ögon blir en överraskning. Någon gång i vår ger B.Wahlströms ut boken som verkar ha en super spännande handling. Wahlströms har äntligen fått en ny hemsida - deras gamla var fruktansvärt dålig. Jag har på senaste tiden fått stora doser av skönlitteratur och fantasy, så att bryta med döden i dina ögon känns perfekt, den verkar fyllt med äventyrsingredienser och övernaturligt. Hoppas den inte dröjer för länge.


Handling:
Ögonen avslöjar allt
Tänk dig att du ser in i ögonen på de du möter och genast vet när de ska dö. Hur kan du då vara nära andra människor? Hur kan du hålla det hemligt? Och är det alltid rätt att inget avslöja? Borde du säga något? Vad skulle du göra?
Det är frågor som femtonåriga Jem, huvudpersonen i Döden i dina ögon, ställer sig själv. Ända sedan hon var liten har hon sett siffror i andras ögon. Siffror som motsvarar datumet personen i fråga ska dö Hon lever sitt liv som en outsider, på alla vis, men främst i skolan. Jems familj är död, hon känner sig ensam och missförstådd i världen, ända tills hon träffar den sjuttonårige och småkriminelle Spider. Jem är van att klara sig ensam i den hårda London-miljön och försöker stå emot hans enträgna, men vänliga närmanden. Till sist tränger han ändå igenom hennes hårda skal och de hittar varandra; två tuffa och tilltufsade tonåringar. På en dagsutflykt till stan hamnar de mitt uppe i en terroristattack på London Eye, och Jem blir vittne till något hon inte borde ha sett. Snart befinner sig det omaka paret på flykt undan polisen, som två av landets mest eftersökta brottslingar. De flyr för sina liv, genom hela landet, och under tiden utvecklas deras vänskap till något ännu starkare en passionerad kärlekshistoria som är dömd att gå i kras. Då både Jem och läsaren vet att Spider snart ska dö
Boken bygger på en unik idé som utvecklas till en spännande handling, i en välskriven, psykologisk thriller för ungdomar. Den ger en insikt i, och visar förståelse för, vad det är att vara utstött och utan makt i samhället. En läsning med ovanliga vändningar, rappa historier, mörka miljöer och vackra kärlekshistorier och överraskningar!

Grattis Klara på 15 års dagen (i efterskott)!!

3 kommentarer:

  1. ÅH, den vill jag läsa :D

    SvaraRadera
  2. Jag skickade länken till Rachel Ward, och hon visste inte ens att hennes bok hade kommit så långt i Sverige. Det enda hon kände till var att den sålts för översättning. Så hon blev glad, och hon gillade bokomslaget.

    SvaraRadera
  3. Verkar superspännande! En bok jag tänker hålla utsikt efter.

    SvaraRadera