torsdag 9 maj 2013

Tävling!

 
Nu lottar vi ut ett exemplar av Eviga glömskans allé av Ritta Jacobsson! 

För att vara med och tävla vill vi att ni skriver följande i kommentarsfälltet: 
1. Vilken som är er favoritsommarbok och varför. 
2. Er mejladress. 

Era motiveringar kommer sedan presenteras på bloggen, om ni har en blogg länkar vi självklart till den! 

Vinnaren presenteras den 19 maj här på bloggen! 

"Sextonåriga Alexa är van vid att klara sig själv. Fast när hennes mamma volontärarbetar i Afrika och bästa kompisen har flyttat så känner hon sig ensammare än någonsin. Då träffar Alexa drömkillen Rasmus på en fest. Och han verkar faktiskt verkar gilla henne också.
Men i samma veva avslöjar mormor – Alexas klippa i tillvaron – en mörk familjehemlighet. När Alexa sedan läser om brutala rån på åldringar, så känns inte ens mormors strandvilla trygg längre. Alexa får känslan av att någon smyger runt i trädgården, ja kanske till och med inne i huset. Snart slits hon mellan den pirrande förälskelsen i Rasmus och ansvaret för mormor. Vad försiggår egentligen i den stora villan vid slutet av allén? Är det någon som bevakar huset inför ett rån? Ser mormor spöken eller är det Alexa själv som börjar bli galen?"

17 kommentarer: 1. Min favoritbok att läsa på sommaren är Sommaren jag blev vacker av Jenny Han och uppföljarna Ingen sommar utan dig och Sommar för evigt. Finns inga böcker som ger mera sommar stämmning än de.

  rebecca.mattback@hotmail.se

  SvaraRadera
 2. Sommarboken av Tove Jansson är min favorit-sommarbok! Det började med att min lärare på en förberedande utbildning lästa högt för oss ur denna bok (som är hennes favorit) när vi hade klassmys på våren innan avslutning. Jag hade henne i tre år, tre olika kurser/klasser och hon är min absoluta favoritlärare, hon blev lite som en extramamma för mig. Av henne blev jag inspirerad att läsa Sommarboken och ja, nu är det en av mina favoritböcker och jag rekommenderar alla att lässa denna lilla bok om Sophia och hennes muttriga om än charmiga farmor!

  (ladyalekzandra@hotmail.com)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar "Systrar i Jeans"-serien av Ann Brashares för att den är rolig, somrig och samtidigt väldigt fin och lite sorglig. När man läser den känner man sig som den femte systern och man dras in historien väldigt snabbt. Jag slukar böckerna på några dagar och längtar tillbaks så fort jag stängt sista boken för året (jag brukar läsa om dem en gång varje sommar). Blandningen av sommar, kärlek, vänskap och familjeproblem är kanske vanlig, men jag tycker att de här böckerna sticker ut och har det där lilla extra som gör att man/jag aldrig tröttnar.

  ullen.laura@gmail.com

  SvaraRadera
 4. Min favorit sommarbok är Systar i jeans och Persikosommar. De är två fantastiska bok serier som ger en den dära sommar känslan.

  Epost: Sandrasandris1@hotmail.com

  SvaraRadera
 5. Sarah Dessen - Mitt perfekta liv(de flesta Sarah Dessen passar klockrent att läsa på sommaren) Det är glada böcker som får en att bli glad och de ger en energi. Även om man upplever en tuff tid i sitt liv är dessa böcker lätta att sjunka in i och leva sig in i och man får en chans att drömma sig bort en stund.

  plexiglasbubbla[at]hotmail.com

  SvaraRadera
 6. 1. I år har jag inte läst den än, så i år har jag ingen ännu. Men jag tror det kan bli The passage av Justin Cronin, just för att det kanske blir tid till att läsa den där tjockisen!
  2. mia_h85@hotmail.com
  och rätt adress till bloggen är joakimdesign.com/kreativituren (eftersom paddan inte vill kommentera med annat än google på blogspot)

  SvaraRadera
 7. Min bästa sommarbok är Jellicoe Road. Den passar perfekt på sommaren då den är så otroligt bra! Förra sommaren fick jag den som sommarlovsbok (jag får en av mamma varje sommar) och läste den hela tre gånger! Den går så snabbt att läsa, är så fin, mystisk, sorglig, vacker... Jag helt enkelt älskar boken!

  hedvig_andersson@live.se
  www.bokhyllan.blo.gg

  SvaraRadera
 8. min absoluta favoritsommar bok är ''fyra dagar fyra nätter'' av Morgan Matson.
  därför: för den känns så verklighetstrogen, det känns som det verkligen skulle kunna hända mig. språket är bra, och kärlekshistorien är också jätte bra. denna boken är en utav mina favoriter just för att kärleken inte riktigt är i centrum utan för att det är resan och vad de går igenom när de gör resan som det egentligen handlar om. (även om romantiken är med hela tiden)
  bara tanken av att åka på en roadtrip genom USA med pojkvännen eller vänner får det att pirra i magen av längtan!

  /Julia Nilsson
  jua_cool@hotmail.com
  (gammal mail, skratta inte :( )

  SvaraRadera
 9. Vill gärna vara med!

  Hmm, svår fråga det där om vilken som är ens favvobok...
  Just nu säger jag: Nya kontakter av Sophie Kinsella.
  Lite annorlunda bok jämfört med all fantasy och sci-fi jag läser. Mycket värme och humor i den. Älskar den!

  Mejladress:
  dolasbokblogg@hotmail.se

  www.dolasbokblogg.blogspot.se

  SvaraRadera
 10. Jag hade gärna varit med och tävlat men jag vill inte skriva ut min mejladress eftersom jag inte vill ha en massa spamm. Favoritboken i sommar kommer nog att bli Vår katastrofala historia av Jess Rothenberg.

  SvaraRadera
 11. Min favoritsommarbok eller favoritsommarböcker är helt klart Harry Potter böckerna! Jag läser de första kapitlen i alla böcker varje sommar och har gjort det sedan böckerna kom. För mig är det sommar på riktigt när jag på första sommarlovsdagen läser den första meningen i Harry Potter och de vises sten!
  "Mr oc mrs Dursley i nummer fyra på Privet Drive var med rätta stolta över att kunna säga att de var helt normala."

  SvaraRadera
 12. Glömde lämna mailadress.
  sofia.alesmark@live.se

  Jag skrev kommentaren om Harry Potter böckerna med citat från första boken :)

  SvaraRadera
 13. På sommaren läser jag gärna lättsmälta böcker. Böcker man kan koppla av med i hängmattan. Varför inte plöja igenom Camilla Läckbergs deckarserie som utspelar sig i Fjällbacka. Änglamakerskan är den sista i serien http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9137136658.

  SvaraRadera
 14. Min absoluta favoritsommarbok är "Fyra dagar Fyra nätter" skriven av Morgan Matson. Denna bok ger mig väldigt härliga sommar-vibbar och jag tycker att det är en helt underbar bok.

  Min mailadress är mappe_ts@hotmail.com

  SvaraRadera
 15. Narnia! Speciellt Häxan och lejonet, som man kan läsa om och om och om igen. Jag älskar att läsa om hur de har vinter och längtar efter sommaren, då kan jag riktigt njuta av att det faktiskt är sommar för mig. Riktigt härlig bok, en klassiker, med underbara karaktärer och en grym handling!

  harriet.noring@gmail.com

  SvaraRadera
 16. 1. Jag tycker att dom bästa sommarböckerna är dom som Sarah Dessen skriver :)

  2. felicia_chr@hotmail.com

  SvaraRadera
 17. Min absolut bästa sommarbok är "Sommaren jag blev vacker". Det spelar ingen roll vilken årstid det är när man läser den, det kan vara julafton och man får ändå den där speciella sommarkänslan. Man känner saltdoften, solen, ja, sammanfattningsvis, det är den ultimata sommarboken (hela serien är det faktiskt!)

  cecilia.hagsten@hotmail.com

  SvaraRadera