tisdag 9 mars 2010

MARS

Jag älskar Mars för att det alltid kommer så många bra böcker då! Här har jag tre böcker jag verkligen längtat efter och som utkommer nu i mars. Extra mycket har jag längtat efter Sonya Hartnetts fjäril. Jag älskar Sonya Hartnetts ungdomsböcker och hoppas att den här inte är ett undantag, så mycket som jag längtat.
Fjäril - Sonya Hartnett
Plum är en knubbig, ängslig och osäker flicka som är i klorna på ett fruktansvärt tjejgäng i skolan. Med stigande spänning följer vi Plums kamp för överlevnad och för något som kan liknas vid mänsklig värdighet.
Det är med s
tark psykologisk insikt som Sonya Hartnett skildrar Plums otrygga tillvaro. Språket är fantastiskt, såväl avskalat som vackert och levande.


När vi försvann - Cylin Busby
När Cylin Busby var nio år var en efterhängsen grannflicka hennes största bekymmer. Men plötsligt förändrades allt. När vi försvann är en sann berättelse om en familj och det brutala brott som kom att förändra deras liv för alltid.
John Busby arbetade 1979 som polis i Cape Cod. En kväll när han var på väg till sitt arbete körde någon upp vid sidan om hans bil och sköt mot vindrutan. John träffades i huvudet och fick livshotande skador. Och över en natt förändrades allt. Från att ha varit som vilken familj som helst, behövde de plötsligt polisbevakning dygnet runt. Eftersom gärningsmannen fortfarande var på fri fot, fanns det bara en sak att göra för att skydda familjen: lämna allt och gå under jorden.
När vi försvann är en självbiografisk berättelse. John och Cylin har skrivit vartannat kapitel, och som läsare får man se händelserna ur bådas perspektiv. John berättar om sin smärta och frustration, och Cylin berättar om hur skrämmande och förvirrande det var, året när de försvann.

Du vet var jag finns - Rachel Cohn
Efter Lauras självmord flyr Miles in i en dimma av sorg, förvirring och droger. Laura var ju allt det Miles inte är - gnistrande, omtyckt. Lycklig. Hur kunde hon ta sitt liv? Hur kunde hon lämna Miles ensam? I Du vet var jag finns låter Rachel Cohn läsaren uppleva Miles övergivenhet, hennes kamp mot frågorna som aldrig får några svar, men också hennes sökande efter ny mening och framtidstro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar