måndag 24 februari 2014

Boklistan:Vårböcker 
När snön nu helt smält bort och vi plötsligt får fler än 10 soltimmar i månaden är det svårt att inte få starka vårkänslor på direkten. I februaris boklista vill vi därför uppmärksamma böcker som kan förstärka de här känslorna och kanske hålla dem kvar trots oväntade snöväder som troligtvis kan komma veckorna framöver.

Det är jag som är Caroline. Få böcker lyckas innehålla så mycket allvar, humor och girl-power på samma gång som Peter Barlachs bok Det är jag som är Caroline. Följ med Caroline när hon bestämmer sig för att hoppa av gymnasiet och klara sig på egen hand. En otroligt rolig och fin bok om att hitta sig själv och våga stå på egna ben.

En såndär vidrig bok där mamman dör. Boken är långt ifrån så vidrig som titeln antyder. Ruby tvingas flytta in hos sin kända skådespelarpappa efter sin mammas död. Sonya Sones skriver fint och tänkvärt om hur det är att komma till en ny familj och skola. Förutom mycket skratt är det omöjligt att hålla vårvibbarna borta när boken utspelar sig mitt i varma Los Angeles.

Himlen börjar här. Vill du gråta är det här boken för dig. Vill du skratta är det här ännu mera boken för dig. Vill du ha en kärlekshistoria du sent kommer glömma är boken redan som din. Det är vackert, stämningsfullt och i många stunder dramatiskt när Lennie tvingas gå vidare i sitt liv efter sin systers död. Dessutom kan vi nog alla komma överens om att den har världens vårigaste och mest oemotståndliga omslag.

En liten kärlekssång. Sjuttonåriga Rose och hennes syster tvingas av säkerhetsskäl att fly till den engelska landsbygden under andra världskriget. De hamnar i den lilla idylliska kustbyn Salumat där de möter en helt annan livsstil än vad de tidigare omgivits av. Allt är lugnare och de lär snabbt känna byns invånare. Det är en otroligt fin historia som sprudlar av lyckliga vårkänslor.

/Elin och Hanna

2 kommentarer:

  1. Både En liten kärlekssång och Himlen börjar här är så bra! :)

    SvaraRadera
  2. Jag älskar himlen börjar här, nu ska jag ge mig på de andra :)

    SvaraRadera