onsdag 25 april 2012

Tävling: Vanja och Ville!

Nu är det dags för en ny tävling på bloggen!

Den här gången lottar vi ut tre exemplar av boken Vanja och Ville av Mats Wahl i samband med Opals stora filmtävling!

För att vara med i utlottningen: 
1. Välj en bok ni älskar och motivera varför på 1-3 meningar i kommentarsfältet. (som ett boktips).
2. Skriv med er mejladress i kommentaren så att vi kan nå er.

Eftersom vi lottar vinnare är motiveringen inte avgörande, men vi vill gärna veta vilka böcker ni läsare tycker om!

Tävlingen avgörs den 22 maj! 


16 kommentarer:

 1. Elvira Johansson25 april 2012 kl. 09:06

  The hunger games: Suzanne Collins skriver på ett levade och varierande sätt. Starka karraktärer med mycket viljestyrka. Har en handling med ett bukskap som kommer fram till läsaren på ett speciellt sätt. Ni borde läsa den!
  Jag är med och tävlar ;)

  elvirajohansson98@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Är helt kär i Cirkeln eftersom den är så bra och jag älskar Urban Fantasy:) Valde just den eftersom Eld kommer ut typ nu så jag vill gärna läsa den.

  SvaraRadera
 3. Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan just nu : Den hade korta tankfulla kapitel. Den beskriver huvudpersonens förtvivlan, förvirring och sorg under den första tiden efter en separation.

  SvaraRadera
 4. Det här är allt - Aidan Chambers. För den har helt enkelt allt och språket är alldeles, alldeles underbart. Karaktärerna fastnar efter att man slutat läsa och den får en att både skratta och gråta. Sedan älskar jag ju tegelstenar också...

  sofie.e93@hotmail.com

  SvaraRadera
 5. Jag är älskar The Hunger Games. Det går inte att beskriva hur bra den är. Hela storyn är perfekt, det är spänning, action, vänskap, kärlek, drama... Ja ALLT den bästa boken i världen har. Dessutom är karaktärerna PERFEKTA!

  Mejl: minbokblogg@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Jag väljer Nick och Norahs spellista, för att den boken är helt amazing. Alla känslor som finns i den finns inom en samtidigt, skrattet finns med en hela tiden och lyckan över att läsa den är otrolig. En bok som alla borde läsa för att den är så sjukligt underbar, söt, fin, fantastisk, rolig, perfekt och ja, awesome.

  clara.johansson@gmail.com

  SvaraRadera
 7. Jag älska Starcrossed: Helena av Josephine Angelini . Jag älskar förbjuden kärlek och grekiska gudar. Namnen är så vackra och sättet hon skriver på är fantastisk (som twilight)

  Mail: ellen@anselmby.se

  SvaraRadera
 8. Jag väljer Vampire Academy, eftersom den är spännande rakt igenom och för att karaktärerna är fantastiska. Det är en av de få böckerna där tjejerna inte behöver hjälp hela tiden, utan klarar sig själv. Dessutom händer det alltid någonting, så man tröttnar aldrig :)

  Mejl: bokzoem@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Min favoritbok som jag aldrig kommer glömma är Ruinerna av Scott Smith. Fyra ungdomar reser iväg på sin drömsemester, men som slutar i en mardröm. Vill ni läsa en bok som går in under huden, LÄS Ruinerna! :)

  Mail: caarolineJ@gmail.com
  MVH Caroline

  SvaraRadera
 10. Jag har ingen favoritbok, men det är bara för att jag är så... petig. Om en bok ska vara min favoritbok så måste den vara helt perfekt, krypa in i en, aldrig släppa taget och stanna kvar för alltid.
  Men visst har jag några böcker som jag tycker om mer än de andra och det är 'en sån där vidrig bok där mamman dör' för att den är så träffsäker, sedan älskar jag serien vargbröder för jag har en förkärlek till vargar och sist men inte minst träffade 'resten får du ta reda på själv' mig nästan rakt i hjärtat. Underbar!

  Jag är med och tävlar med andra ord. :)

  bokvarg@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. Jag tänker ofta tillbaka på "Kärlek som befriar" av Francine Rivers. Jag gillar den väldigt mycket för att den ger hopp om kärlek och befrielse i en värld där man ofta döms hårt för små (och stora!) saker. Absolut lärvärd!

  SvaraRadera
 12. The hunger games: Helt fantastisk! Den är spännande men även romantiskt. Det är något för båda killar och tjejer. När dom blir tvungna att död varandra för att överleva. Jag lovar det är inte så läskigt som det låter. Den gick på bio från 11 år så det är lugnt. :)

  SvaraRadera
 13. Å vad kul med tävling :)

  Jag har inte många favoritböcker men "Den hemliga historien" av Donna Tartt är nog den absolut bästa boken jag läst! Vilket kanske är förvånande då det inte är min genre direkt. Men man vet att en bok är riktigt bra om den handlar om sådant man normalt inte brukar gilla att läsa.

  Jag älskar den för dess invecklade handling och otroliga karaktärer som man mot slutet trodde sig känna. Hela läsningen var som en lek av gissningar då man alltid undrade vad som skulle hända härnäst! Den var... ja, nästintill obeskrivlig. Och man märkte inte hur lång den var (ca. 700s).

  LÄS DEN!!!!!

  SvaraRadera
 14. Emma Gloria och de Levande Varslarna! <3
  Mystiskt spännande och otroligt drama skrämmande. Korta kapitel men mycket sagt. Otroligt UNDERBART om en tjej som inte får allt ...
  Men vad sitter du där och glor för LÄS!!

  Mail: RobynzXD@gmail.com

  :D -_- :))))

  SvaraRadera
 15. Divergent av Veronica Roth. En superbra dystopi. Jag älskar verkligen karaktärerna i den boken.

  Mail: christina.zhou.95@gmail.com

  SvaraRadera
 16. En bok som jag älskar är Himlen börjar här, eftersom att den har ett sätt att växla mellan sorgligt och glatt, och man kommer på sig själv med att ömsom gråta och ömsom le när man läser den. Genom alla dikter som finns i boken lär man känna huvudpersonen Lennie ännu bättre och hon börjar till slut kännas som en levande person som man faktiskt har träffat på riktigt. Det är en fantastisk bok som stannar med en långt efter att man har läst sista sidan.

  Mail: love-is-a-letter@hotmail.com

  SvaraRadera