onsdag 25 februari 2009

Konsten att kunna läsa in sig i böcker
Har ni läst Cornelia Funkes bok bläckhjärta?
Om ni har det så ska jag berätta att den 6 mars är det biopremiär eftersom den nu ska bli film! Underbart va?
För er som inte läst den ska jag berätta handlingen lite kort:
En stormig natt dyker en objuden gäst upp hos Meggie och hennes pappa Mo. Han varnar Meggies pappa för en man som heter Capricorn. Nästa morgon reser Mo i all hast med Meggie till hennes faster Elinor.
Elinor äger det mest dyrbara bibliotek som Meggie någonsin sett. Där gömmer Mo boken om vilket allt handlar. En bok som Mo för många år sedan läste för sista gången och som nu står i centrum för ett osannolikt magiskt och kvävande äventyr ett äventyr vars hemlighet Meggie inte bara löser utan också med stor fara själv deltar i.

Tänk er att ni kunde läsa in er i böcker, att plötsligt befinna sig mitt i sin favorit bok. Blir det lika bra som man tänkt sig eller inser man att verkligheten kanske inte är så dum ändå?
tanken kan inte släppa mig och för er som tyckte om bläckhjärta finns också fortsättningarna: Bläckmagi och Bläckdöd. Ett äventyr du inte kan släppa ur minnet.

Se trailen till filmen här:

1 kommentar:

  1. Jag har slängt så mycket blickar på dom böckerna men tänkt att neeej vad tråkiga dom verkar vara. Men alla pratar ju så mycket om dem! Kanske jag borde ge dom en chans i alla fall. Eller? Har ni läst alla tre böckerna? /Nelly

    SvaraRadera