torsdag 10 oktober 2013

Författarpratet med David Levithan!

Igår var jag och lyssnade på författarpratet med den amerikanska ungdomsförfattaren David Levithan på PunktMedis. Det var ett otroligt intressant samtal och det som jag imponerades mest av var Levithans förmåga att berätta om sitt författarskap på ett sådant inlevelsefullt sätt, och dessutom vara väldigt rolig. Publiken skrattade högt många gånger och det var en väldigt härlig stämning under hela talk-showen.

Samtalet tog avstamp i Levithans favoritbok som femtonåring och vi fick veta att han läste mycket under hela sin barndom. Kärleken till böcker gjorde att han tidigt hade bilden av sig själv som författare i framtiden, han ansåg att det var den enda rätta vägen att gå. Han berättade även en del om sina böcker och den både positiva och negativa respons han fått på dem under åren. Eftersom han behandlat homosexualitet i många av sina romaner, och eftersom det i USA finns många grupper med en väldigt konservativ syn på ämnet, har det väckt mycket känslor och åsikter hos läsarna. Detta har dock inte påverkat hans skrivande och han sa att han kommer fortsätta att försöka bryta normer i den amerikanska ungdomslitteraturen.

I slutet av intervjun avslöjade Levithan att hans kommande roman, som han skriver på just nu, ska bli som en fortsättning på "Jag, en" fast man får läsa hela historien utifrån Rihannons perspektiv i stället. Denna nyhet väckte många positiva utrop från publiken och förhoppningsvis kommer boken ges ut någon gång under 2014.

Jag kan verkligen rekommendera att gå och lyssna på David Levithan idag på Kulturhuset om ni missade honom på PunktMedis. Jag har nog aldrig varit med om ett sådant avslappnat och intressant författarsamtal. Dessutom är det studentrabatt för alla barn och unga - bara 70 kr!

1 kommentar:

  1. Låter som en toppenbra författarträff, synd att man missade den

    SvaraRadera